18/03/2025

Verda Sarıöz: “Microsoft, Kamu Sektörüne Katma Değer Sağlamak İçin Çalışıyor”

11-verda-sarioz_ss1

Ankara – Microsoft Türkiye Kamu Satış Yöneticisi Verda Sarıöz, BTK’da düzenlenen 11. Kamu Bilişim Zirvesi’nde Microsoft’un kamu sektörüne yönelik projelerini ve dijital dönüşümdeki önceliklerini anlattı.

Kamu Sektörüne Destek: Güvenlik, Yapay Zeka ve Bulut Çözümleri

Verda Sarıöz, Microsoft’un 50 yıllık küresel tecrübesiyle Türkiye’de 31 yıldır kamu sektörüne yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Amaçlarının, kamu çalışanları ve yöneticilerine bulut bilişim, güvenlik ve yapay zeka alanlarında çözüm sunmak olduğunu ifade etti:

“Çeşitli kamu kurumlarında üst düzey yöneticilerle bir araya geliyor, onların sorunlarını dinleyerek Microsoft’un çözümlerini nasıl entegre edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Türkiye’nin dijitalleşme sürecine katkı sunmaya devam ediyoruz.”

Kadın İstihdamı ve Eşitlik Elçiliği

Microsoft’un kadın çalışanlara yönelik pozitif ayrımcılık politikalarına da dikkat çeken Sarıöz, şirketin kadın istihdamına özel önem verdiğini belirtti:

“Ben de Microsoft’un ‘Eşitlik Yayma Elçilerinden’ biriyim. Kadınların bilişim sektöründe daha fazla yer alması için çalışmak büyük bir gurur.”

Güvenli ve Etik Yapay Zeka Çözümleri

Sarıöz, Microsoft’un yapay zeka konusundaki çalışmalarına değinerek, özellikle OpenAI işbirliğinin küresel ölçekte çığır açtığını belirtti:

“Kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak halka açık veriler ve mevzuat gibi bilgileri yapay zeka ile nasıl akıllı hale getirebileceğimizi değerlendiriyoruz. Güvenli ve etik yapay zeka çözümleri üretmek en önemli önceliklerimizden biri.”

Bulut Güvenliği: Öncelik Güvenlik

Microsoft’un bulut teknolojilerindeki güvenlik yaklaşımlarını da vurgulayan Sarıöz, şirketin kendisini öncelikle bir güvenlik firması olarak konumlandırdığını belirtti:

“Microsoft’un verileri uçtan uca şifrelenmiş çözümlerle korunuyor. Çift faktörlü kimlik doğrulama ve kullanıcı güvenliği gibi ileri teknolojiler, hem müşterilerimizin hem de kendi verilerimizin güvenliğini sağlıyor.”

“Bu çekimde röportaj yapılan kişiler, ürün ve hizmetler veya markalar yönünden ücretli ortaklık veya sponsorlu içerik yoktur. Ancak, içeriklerde marka, ürün ve hizmet adı geçmesi halinde Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği uyarınca  reklam olarak değerlendirilebilecek içerikler olabilir. Bu konu ile ilgili LEGALTALKS bir ücret, ortaklık ya da menfaat elde etmemiştir. #reklam”

About The Author