Novus, MIT Sandbox ve Google for Startups’dan destek aldı!
Yapay zekâ ve NLP teknolojileri aracılığıyla özgün metinler yaratılmasına olanak tanıyan Novus, gelecek vadeden teknolojiler için inovasyon programı olan MIT’nin yüksek teknoloji şirketlerine destek veren Sandbox programından tekrar hibe almaya hak kazandı.
Novus, MIT Sandbox ve Google for Startups programından aldığı desteklerle güven perçinledi
Yapay zekâ ve NLP teknolojileri aracılığıyla özgün metinler yaratılmasına olanak tanıyan Novus, gelecek vadeden teknolojiler için inovasyon programı olan MIT’nin yüksek teknoloji şirketlerine destek veren Sandbox programından tekrar hibe almaya hak kazandı. Novus ayrıca Google for Startups Bulut Programı’ndan da 200 bin dolar kredi desteği almaya hak kazandı.
Kendi ürettiği NLP (Natural Language Processing-Doğal Dil İşleme) teknolojileriyle kullanıcılarına saniyeler içinde özgün ve doğrulanmış metinler sunan Novus, aldığı yatırım ve hibe destekleriyle adından söz ettiriyor. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (Massachusetts Institute of Technology-MIT) girişim programı MIT Sandbox’tan ilk hibesini 2022 yılının Şubat ayında alan Novus, bir kez daha bu hibeyi almaya hak kazanarak, global ölçekte seçkin teknoloji girişimlerinden biri oldu. Kısa bir süre önce Startup Wise Guys’tan 4.5 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım alan Novus, gelecek vadeden teknolojiler için çekirdek yatırım, mentorluk ve üyelere özel hazırlanmış eğitimler gibi imkânlar sağlayan bir inovasyon programı olan MIT Sandbox hibesinin yanı sıra Kuzey Amerika’daki Google Startups Bulut Programı’ndan da 200 bin dolar kredi desteği aldı.
“İçerik üretimi alanında doğruluk kontrolü yapan tek AI platformuyuz”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Novus Kurucu Ortağı ve CEO’su Rıza Egehan Asad, alanında doğruluk kontrolü yapan tek yapay zekâ (AI) platformu olduklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Dünya standartlarının üstünde olan teknolojik altyapımızla MIT Sandbox ve Google for Startups Bulut Programı’ndan aldığımız desteklerden dolayı mutlu ve gururluyuz; bu partnerlik ve destekler aynı zamanda markamızın konumlandığı noktayı da destekliyor. Dünya genelinde kullanılan sistemleri her daim bir adım öteye taşıyan altyapımızla MIT Sandbox’ın sağladığı hibe, Boston kampüsünde tahsis ettiği yeni ofisimiz ve verdiği eğitimlerle bizi desteklerken, MIT Sandbox Showcase ile de ABD’nin en büyük VC’lerinin önüne çıkacağız. Dolayısıyla MIT’nin güven tazelemesi demek milyar dolarlık bir şirket olma yolunda da aralanacak bir kapı niteliği taşıyor. Google for Startups Bulut Programı ise bulut bilişim için verdiği kredinin yanında Google mühendislerinden ve girişim uzmanlarından destek ve Google’ın kendi iş ağına erişim de sunuyor. Almış olduğumuz tüm yatırım ve desteklerle ürünümüzü daha da geliştirmeyi, büyümemizi hızlandırmayı ve farklı pazarlara açılmayı hedefliyoruz.”
Öte yandan yapay zekâyla görsel üretim özelliğini de platforma ekleyerek globalde baştan sona içerik üretim alanında yapay zekâ kullanımı sunan ilk platform olacaklarına vurgu yapan Rıza Egehan Asad, sözlerine şöyle devam etti:
“Görsel üretim alanındaki taleplerin, merakın ve beklentinin farkındayız ve amacımız en kısa sürede kullanıcılara en geniş yelpazede bu aracı sağlamak. Kendi dil modellerimizi şimdiye kadar kullanmamıza rağmen henüz API servisi olarak müşterilere sunmamıştık. Bu bağlamda Novus olarak kendimize ait 200 milyara yakın parametreyle öğretilmiş; kendi geliştirdiğimiz otonom data etiketleme gibi metodolojilerden faydalanan yapay zekâ dil modelimizi, şirketlerindeki sistemlere entegre etmek isteyen veya kendi SaaS ürünlerinde kurgulamak isteyen herkese sunacağız.”
“Yapay zekâ ile görsel üretimi de sunacağız”
Novus Kurucu Ortağı ve CRO’su Vorga Can da geliştirdikleri ürün ile yapay zekânın gücünü kullanarak hızlı ve kaliteli içerik üretimi ve bilginin teyidi alanlarında bir devrim yaratmayı amaçladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Ana ürünümüz Novus Writer; makale, blog yazıları, deneme, e-posta ve içeriklerin yeniden yazılması gibi birçok materyali kısa sürede yüksek kalitede üretmek için OpenAI’ın GPT-3’ünün gücünü ve kendi geliştirdiğimiz modellerimizi kullanıyor. Halihazırda OpenAI Development Community’nin bir parçası olarak kullandığımız GPT-3’ün yanı sıra kendi geliştirdiğimiz modelleri kullanıyoruz ve pek çok farklı NLP sağlayıcısıyla partner olarak çalışıyoruz. Farklı deneyim seviyelerinden tüm kullanıcılara yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları ve en kaliteli işlerini ortaya koymaları için yapay zekânın gücüyle destek oluyoruz. Halihazırda 50’yi aşkın B2B kurumsal müşterimiz bulunuyor. Kendi geliştirdiğimiz bilgi teyidi modülü ve kişiselleştirilmiş yazı önerileriyse bu süreçte kullanıcılarımızın işlerini daha önce mümkün olmayan şekillerde kolaylaştırıyor ve çıktılar telif ya da intihal bariyerine takılmıyor. Önümüzdeki hedef ise yapay zekâyla görsel üretimini de çözümlerimiz arasına ekleyerek detaylı bir içerik üretim servisi sunmak. Çalışmalarımız hızla devam ederken, yatırım turumuz da sürüyor. Teknolojik alt yapımızı daha da güçlendirmek amacıyla bu yolculukta fikrimize ortak olacak yatırımcıları heyecanla bekliyoruz.”
“MIT’ye erişim ve Boston şehrinin sağladığı imkânların şirketimize katkısı büyük”
MIT’ye erişim ve Boston şehrinin sağladığı imkânları değerlendiren Novus Kurucu Ortağı ve CTO’su Ata Aydın Uslu ise şunları kaydetti:
“Yeni teknolojilerin icadından son kullanıcıların kullanımına uygun hale getirilmesine kadar pek çok çalışmada, MIT mühendisleri ve Boston merkezli araştırmacıların imzası var. Novus olarak yönetim kadromuzda ve şirket içerisinde MIT’de doktora yapan arkadaşlarımızın olması bizler için çok büyük avantaj. Bunların yanı sıra, MIT Sandbox kabulümüz de girişimimize çok büyük katkı sağladı. Ek olarak, MIT ve Harvard’ı barındıran Boston şehrinin de imkânlarını göz ardı etmemek lazım. Akademik imkânlar, katıldığımız etkinlikler ve etkinliklerde tanıştığımız insanlar Boston girişimcilik ekosisteminin bize en büyük faydası oldu. Tüm bu kazanımların girişimimizi nasıl yukarıya taşıdığı gözle görülür hale gelecek.”
“İyi bir fikir başarılı startup olmak için yeterli değil”
Novus CFO’su Ahmet Gülek de başarılı bir startup olmak için iyi fikrin yeterli olmadığına dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:
“Başarılı startup olma yolunda vizyonun gelişmesi, fikirlerin işlenmesi, projelerinin planlanması, aksiyona dönüştürülebilmesi ve oluşan sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması gibi önemli faktörler var. Biz Novus olarak vizyonumuzun değerini kanıtladık. Bu sayede Türkiye ve Amerika’da birçok fırsat yakalamamızı sağlayan MIT Sandbox’tan tekrar hibe almayı başardık. Bunun için çok mutluyuz.”
kaynak: https://www.teknotalk.com/novus-mit-sandbox-ve-google-for-startupsdan-destek-aldi-118365/