Gizem Gür (Sufle Kurucu Ortağı): “Bulut Teknolojileri ile Dijital Geleceği Şekillendiriyoruz”

Gizem Gür (Sufle Kurucu Ortağı): “Bulut Teknolojileri ile Dijital Geleceği Şekillendiriyoruz”
AWS’nin Türkiye’deki en büyük çözüm ortaklarından biri olan Sufle’nin kurucu ortaklarından Gizem Gür, bulut teknolojilerinin dijital dönüşümdeki rolünü ve gelecekte bizi nelerin beklediğini değerlendirdi.
“Veri Saklamaktan, Değer Üreten Sistemlere Geçiyoruz”
Dijital geleceğin temelinde verinin giderek artan önemi olduğunu vurgulayan Gür, son yıllarda yapay zeka ve makine öğrenmesi alanlarındaki gelişmelerin veriyi sadece saklamak yerine anlamlı hale getirmeye başladığını belirtti:
“Dünya üzerindeki veri her geçen gün artmaya devam ediyor. Uzun süre boyunca bu verileri sadece sakladık ve onlarla pek bir şey yapamadık. Ancak son beş yıl içerisinde, özellikle makine öğrenmesi ve yapay zeka uygulamalarının gelişmesiyle birlikte, bu verileri sağlıklı bir şekilde değerlendirerek yeni bir değer yaratmaya başladık. Şimdi ise, bu verilerden yararlanan sistemleri daha otonom, insandan bağımsız ve kendi kendine öğrenebilen yapılar haline getirmeye çalışıyoruz.”
“Bulut Teknolojileri Deneme-Yanılma Sürecini Kolaylaştırıyor”
Şirketlerin ve kamu kurumlarının dijitalleşme sürecinde en büyük engellerden birinin altyapı ihtiyacı ve kaynak eksikliği olduğunu belirten Gür, bulut bilişimin bu noktada büyük bir çözüm sunduğunu ifade etti:
“Bizim yaptığımız işin temelinde, büyük bulut teknolojileriyle müşterilerimize ve kamuya daha kolay, daha sağlıklı sistemler sunmak var. Geleneksel altyapılarla bu sistemleri kurmak, geliştirmek ve test etmek maliyetli ve zor olabilir. Ancak bulut teknolojileri sayesinde deneme-yanılma süreci hızlanıyor, prototipleme daha kolay hale geliyor ve bu teknolojiler çok daha hızlı bir şekilde küresel pazarlara açılabiliyor.”
AWS iş ortaklığıyla müşterilerinin iş yüklerini buluta taşıyarak operasyonel destek sunduklarını belirten Gür, bu dönüşümün hızlanmasıyla daha ölçeklenebilir ve sürdürülebilir teknolojik çözümler geliştirdiklerini ifade etti.
“Bu çekimde röportaj yapılan kişiler, ürün ve hizmetler veya markalar yönünden ücretli ortaklık veya sponsorlu içerik yoktur. Ancak, içeriklerde marka, ürün ve hizmet adı geçmesi halinde Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği uyarınca reklam olarak değerlendirilebilecek içerikler olabilir. Bu konu ile ilgili LEGALTALKS bir ücret, ortaklık ya da menfaat elde etmemiştir. #reklam”